Μηνύματα

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΘ. Κ. ΝΙΚΗΤΑΚΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Από τις αρχές του 2020, όλοι μας βιώσαμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας COVID-19,  η οποία, μεταξύ πολλών άλλων, μετέβαλε τις σταθερές των επιστημονικών και επαγγελματικών μας δραστηριοτήτων. Αναπόδραστα, η δυνατότητα μας να πραγματοποιούμε και να συμμετέχουμε σε συνέδρια και επιστημονικές εκδηλώσεις περιορίστηκε και μεταβλήθηκε σημαντικά, απαιτώντας άμεσες, ριζικές και εν πολλοίς αποτελεσματικές προσαρμογές, όπως η εισαγωγή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αν και η χρήση των νέων τεχνολογιών μας επέτρεψε να συνεχίσουμε και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και να επαυξήσουμε την ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης, έγινε σε όλους μας αντιληπτό ότι τίποτε δεν είναι σε θέση να υποκαταστήσει σε ικανοποιητικό βαθμό τη δια ζώσης επαφή και την εκ του σύνεγγυς επικοινωνία σε επιστημονικό, κοινωνικό και συναδελφικό επίπεδο.   

Καθώς οι συνθήκες προοδευτικά βελτιώθηκαν, ο οδοντιατρικός κόσμος, ο οποίος ως αναπόσπαστος κρίκος της ευρύτερης ιατρικής κοινότητας από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε με ωριμότητα, επαγγελματική ευσυνειδησία και προσαρμοστικότητα τις προκλήσεις της πανδημίας, είναι πάλι σε θέση να επανέλθει στα δια ζώσης συνέδρια με προσοχή και ασφάλεια. Σε αυτό το πλαίσιο, η 29η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδος, μετά τις επιβεβλημένες αναβολές της, θα αποτελέσει μία από τις πρώτες δια ζώσης οδοντιατρικές εκδηλώσεις αυτού του μεγέθους στη μετά-COVID εποχή. Η πραγματοποίησή της στη Μαγνησία αποκτά έτσι έναν έντονα συμβολικό χαρακτήρα, καθώς από τα πανάρχαια χρόνια και τον καιρό της Αργοναυτικής Εκστρατείας η πανέμορφη αυτή περιοχή της πατρίδας μας αποτελούσε το εφαλτήριο πρωτοπόρων και γενναίων πρωτοβουλιών.

Χαιρετίζω λοιπόν τις προσπάθειες της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία με τόλμη και αίσθημα ευθύνης προσφέρει στους οδοντιάτρους της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της χώρας την ευκαιρία να ξαναβρεθούν δια ζώσης σε ένα μεγάλου βεληνεκούς οδοντιατρικό συνέδριο. Με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα να προεδρεύσω της Επιστημονικής Επιτροπής, μαζί με τον εκλεκτό συνάδελφο και αγαπητό φίλο Καθηγητή κ. Αθανάσιο Πουλόπουλο, Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ. Χάρη στην προθυμία των συναδέλφων πανεπιστημιακών στο ΑΠΘ και στο ΕΚΠΑ, αλλά και πολλών άλλων καταξιωμένων συναδέλφων, να πλαισιώσουν ως ομιλητές το κατευθυνόμενο αλλά και το ελεύθερο πρόγραμμα της Συνόδου, ευελπιστούμε ότι το τελικό πρόγραμμα θα φανεί αντάξιο των προσδοκιών σας και θα ικανοποιήσει τη δίψα όλων μας να ανανεώσουμε τις επιστημονικές μας γνώσεις μέσα από τον παραδοσιακό και αναντικατάστατο δίαυλο της κοινής μας παρουσίας στους συνεδριακούς χώρους.

Ο Βόλος με την ιστορία του, τις ομορφιές του και τη φιλοξενία των κατοίκων του μας περιμένει όλους να επωφεληθούμε ενός πλούσιου επιστημονικού προγράμματος υψηλού επιπέδου και να απολαύσουμε με ασφάλεια την ανθρώπινη κοινωνική επαφή με τους συναδέλφους μας, η οποία αποτελεί, όπως ίσως συνειδητοποιήσαμε καλύτερα τα τελευταία δύο χρόνια, την αφετηρία αλλά και την πεμπτουσία κάθε αξιόλογης επαγγελματικής και επιστημονικής μας δραστηριότητας.


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Τα τελευταία δύο έτη οι προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε ως κλάδος υγείας από την πανδημία COVID-19 ήταν πραγματικά πολύ δύσκολες και απαιτητικές. Μέσα από μια διαρκή και επίπονη προσπάθεια κατορθώσαμε να υπηρετήσουμε το κοινωνικό σύνολο παρέχοντας υψηλού επιπέδου οδοντιατρική περίθαλψη στους ασθενείς μας.

Τα τελευταία δύο έτη η διενέργεια επιστημονικών συνεδρίων εξαιτίας αυτών των συνθηκών πέρασε σ ένα διαφορετικό επίπεδο με τη χρήση νέων τεχνολογιών εξίσου αποτελεσματικό αλλά ταυτόχρονα και πιο απόμακρο αφού είχε απωλεσθεί η δια ζώσης συναδελφική επαφή επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων.

Η 29η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδος μετά την αναβολή της λόγω των έκτακτων συνθηκών ήρθε η στιγμή να πραγματοποιηθεί στη Μαγνησία «τη γη των Κενταύρων και των Αργοναυτών» στον μαγευτικό Βόλο «κοιτίδα ιστορίας και πολιτισμού»

Στην 29η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδο αυτή ήρθε η στιγμή να ανανεώσουμε τις επιστημονικές μας γνώσεις μέσα από την πιο έγκυρη, σύγχρονη ενημέρωση από εκλεκτούς επιστήμονες από τα δύο Οδοντιατρικά Τμήματα των πανεπιστημίων μας, να συζητήσουμε και  να ανταλλάξουμε επιστημονικές απόψεις  γιατί η επιστημονική οδοντιατρική επιμόρφωση αποτελεί μια αέναη διαρκή προσπάθεια.

O Βόλος μας περιμένει με τα αξιοθέατα του, τις γεύσεις  και  την ιστορία του και όλοι μαζί   να συνδυάσουμε τη γόνιμη επιστημονική ανταλλαγή απόψεων με την ανθρώπινη συναδελφική επαφή επικοινωνία που τόσο έχουμε στερηθεί τα προηγούμενα χρόνια. 

Σας περιμένουμε

ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί/ές Συνάδελφοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην 29η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδο, στο Βόλο στις 13,14 και 15 Μαΐου, στο Ξενία Domotel Volou .

Μετά από δύο χρόνια αποχής από κάθε επιστημονική εκδήλωση λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας ,αναβιώνει ο θεσμός της πρώτης περιφερειακής οδοντιατρικής συνόδου ,με αρχικό έτος διοργάνωσης το 1991 ,κάτω από τη συνεργασία των τεσσάρων θεσσαλικών Οδοντιατρικών Συλλόγων και της Στοματολογικής Εταιρείας Θεσσαλίας.

Η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή επιδιώκουν να σας προσφέρουν ένα συνέδριο με επιστημονικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, πλαισιωμένο με εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών , στρογγυλά τραπέζια , δορυφορική ομιλία , ελεύθερες ανακοινώσεις, posters , πρακτικά σεμινάρια ,εμπορική έκθεση ,αλλά και παράλληλα να δώσουν ζωντάνια στην προσωπική επαφή που τόσο έχουμε στερηθεί.

Η σύνθεση της Επιστημονικής Επιτροπής με τους εξαίρετους καθηγητές Αθανάσιο Πουλόπουλο, Πρόεδρος & Διευθυντής Εργαστήριο Στοματολογίας Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ και Νικολάο Νικητάκη Αν. Πρόεδρος & Διευθυντής Κλινικής Στοματολογίας &Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής, Οδοντιατρική Σχολή ΕΚΠΑ ,εκπροσωπώντας τις δύο Οδοντιατρικές Σχολές της χώρας μας σηματοδοτεί τη στενή σχέση της εκπαίδευσης με την επαγγελματική πορεία ,αλλά και τη δια βίου μάθηση και είναι εγγύηση για το επιτυχημένο αποτέλεσμα της Συνόδου. Ο σχεδιασμός του προγράμματος έγινε από τους δύο καθηγητές με γνώμονα τις απαιτήσεις του οδοντιάτρου σε μεγάλη ποικιλία θεμάτων καθημερινής πράξης και πιστεύουμε ότι θα ικανοποιήσει όλες τις προσδοκίες των συνέδρων .

Η Οργανωτική Επιτροπή , όπως πάντα ,εργάστηκε με ενδιαφέρον και σκοπό να σχεδιάσει με τον καλύτερο τρόπο κάθε λεπτομέρεια της Συνόδου . Τονίζοντας ότι τα μέλη της και συνάδελφοί σας ,κάνουν την υπέρβαση προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις τεράστιες απαιτήσεις της διοργάνωσης ,μέσα από την ήδη βεβαρημένη καθημερινότητά τους , αναμένει την υποστήριξή σας ,την επιδοκιμασία σας ,αλλά και κάθε πρότασή σας για μελλοντική βελτίωση.

Η παρουσία της εμπορικής έκθεσης δεν θα μπορούσε να λείπει από τη διοργάνωση .Η έκθεση παρουσιάζει μία μεγάλη δυναμική  περιλαμβάνοντας εταιρείες οδοντιατρικών υλικών και μηχανημάτων καθώς και προϊόντων και μέσων στοματικής υγιεινής .Κάθε πληροφορία που θα αποκομίσουμε πάνω στους τομείς του υλικοτεχνικού εξοπλισμού αλλά και των σκευασμάτων- προϊόντων ,θα γίνει καινούργιο όπλο στη φαρέτρα  της καθημερινής άσκησης. 

Οι εμπορικές εταιρείες που μας τιμούν με τη μεγάλη τους στήριξη ,σε μία ίσως σχετικά δύσκολη ακόμη περίοδο . αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και το μεγάλο μας ευχαριστώ! 

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους στήριξαν τη διοργάνωση ως χορηγοί ,τοπικοί φορείς και εταιρείες. 

Ευχαριστούμε επίσης το συνάδελφο, μέλος του Ο.Σ.Μ. ,Ζωγράφο Λεωνίδα, για τις υπέροχες φωτογραφίες που μας παραχώρησε και κοσμούν το έντυπο υλικό της Συνόδου. 

Η φιλόξενη θεσσαλική πόλη του Βόλου είναι έτοιμη φορώντας την ανοιξιάτικη φορεσιά της ,να αγκαλιάσει τους συνέδρους ,προσδίδοντας ένα αίσθημα χαλάρωσης και ευδαιμονίας ,ώστε να απολαύσουν όχι μόνο τη γνώση αλλά και τις ομορφιές της .Οι συνοδοί, αλλά και οι σύνεδροι  μπορούν  κάνουν τη βόλτα τους στην παραλία και στο εμπορικό μας κέντρο , να επισκεφτούν τα μουσεία μας και να γευτούν το φημισμένο τσίπουρο και τους εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες .Μία επίσκεψη στα κοντινά χωριά του Πηλίου  είναι επίσης μία ευχάριστη πρόταση επιλογής .   

Τέλος η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή της διεξαγωγής της. 

Ανυπομονούμε να βρεθούμε και πάλι από κοντά και  προσδοκούμε τη μεγάλη σας ανταπόκριση . 

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής της 29ης Πανθεσσαλικής Οδοντοστοματολογικής Συνόδου.

Αικατερίνη (Τίνα ) Κλάρα