ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑΣ-Π1

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΙΟΥ 2022

ΕΤΑΙΡΕΙΑ UNIDENT ΑΦΟΙ ΚΑΤΣΙΚΑΝΔΑΡΑΚΗ

  • 9:30-12:30
  • ΑΙΘΟΥΣΑ Β1
  • ΑΤΟΜΑ 20
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 30€

Ασφαλής επεξεργασία συστήματος ριζικών σωλήνων με τις μηχανοκίνητες ρίνες ORODEKA Plex V. Κλινικές κατευθύνσεις για μέγιστο αποτέλεσμα.

Εκπαιδευτής : Γ. Τσομπανίδης

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των βασικών αρχών της μηχανικής επεξεργασίας του συστήματος των ριζικών σωλήνων και η βήμα προς βήμα πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων με το σύστημα μηχανοκίνητων ρινών ORODEKA Plex V, με αποτέλεσμα την ασφαλή και προβλέψιμη ολοκλήρωση της ενδοδοντικής θεραπείας στην κλινική
πράξη.
Στο θεωρητικό μέρος θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του κλινικού πρωτοκόλλου χρήσης και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που παρέχουν οι ρίνες θερμικής επεξεργασίας με ελεγχόμενη μνήμη σχήματος ORODEKA Plex V. Επίσης, θα γίνει παρουσίαση και εξοικείωση με το νέο εξελιγμένο μοτέρ ενδοδοντίας Woodpecker Ai Motor, το οποίο χρησιμοποιείται για όλα τα μηχανοκίνητα εργαλεία Ni – Ti.
Τέλος θα συζητηθούν κλινικά περιστατικά και χρήσιμα tips για την αντιμετώπιση προβλημάτων κατά την ενδοδοντική θεραπεία.
Η πρακτική εκμάθηση θα πραγματοποιηθεί σε ακρυλικά δόντια που προσομοιάζουν το σύστημα των ριζικών σωλήνων.

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους εξαχθέντα φυσικά δόντια στα οποία θα έχει προηγηθεί απαραίτητα διάνοιξη του μυλικού θαλάμου και εύρεση των στομίων των ριζικών σωλήνων, με σκοπό την ρεαλιστικότερη εξάσκηση .

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί ένα σετ Orodeka Plex V Assorted, αξίας 30€ + ΦΠΑ.

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ DDS, Msc-Ενδοδοντολογος

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ και τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) το 1997.Μετεκπαιδεύτηκε επί 6μηνο στην Οδοντοφατνιακή Χειρουργική στη Γναθοχειρουργική Kλινική του 401 ΓΣΝΑ στην Αθήνα.Απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ενδοδοντολογία με βαθμό ̈ΑΡΙΣΤΑ» από την Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ το 2010. Η διπλωματική του εργασία έσει τίτλο «Ο ρόλος της κωνικής δέσμης υπολογιστικής τομογραφία CBCT) στη διαφοροδιάγνωση ενδοδοντικών περιστατικών και στην επιλογή του σχεδίου θεραπείας.

Υπηρετεί ως Τμηματάρχης Τμήματος Ενδοδοντίας Οδοντιατρείου Φρουράς Θεσσαλονόκης/424 ΓΣΝΕ και διατηρείιδιωτικό ιατρείο με αποκλειστική άσκηση Ενδοδοντίας στη Θεσσαλονίκη.

Έχει εκλεγεί :
- Certified Member τηςEuropean Society of Endodontology
- Specialist Member της American Association of Endodontists
- Τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων
- Τακτικό μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας

Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις, συνεχείς συμμετοχές σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια, συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα Ενδοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ.

Του έχουν απονεμηθεί δύο «Εύφημοι μνείες» για τις υπηρεσίες του στο Υγειονομικό Σώμα του Στρατού Ξηράς.