ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ-Π3

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΕΦΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

  • 12:00-15:00
  • ΑΙΘΟΥΣΑ Γ
  • ΑΤΟΜΑ 20 
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 30 €

Δημιουργώντας άμεσες αισθητικές αποκαταστάσεις με απλά και προβλέψιμα βήματα.

Φώφη Καμποσιώρα DDS, MSc, PhD, FICD

Οι άμεσες αισθητικές αποκαταστάσεις βρίσκονται εδώ και αρκετά χρόνια στο επίκεντρο της οδοντιατρικής κλινικής πρακτικής. Η ικανότητα των κλινικών οδοντιάτρων να παρέχουν άμεσες αισθητικές αποκαταστάσεις, επεκτείνει την εμπιστοσύνη των ασθενών, καθιστώντας τες ένα σημαντικό εργαλείο διαχείρισης ασθενών.
Αυτή το πρακτικό σεμινάριο θα επικεντρωθεί στη χρήση σύγχρονων πολυμερών υλικών για τη δημιουργία άμεσων αισθητικών αποκαταστάσεων για πρόσθια και οπίσθια δόντια. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκαταστήσουν μία κοιλότητα κατηγορίας IV σε ένα τομέα της άνω γνάθου, χρησιμοποιώντας μήτρες σιλικόνης και μόνο δύο υλικά με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να αποκαταστήσουν μια οπίσθια κοιλότητα τάξης Ι χρησιμοποιώντας ένα υλικό, μία φορά. Το φινίρισμα και η στίλβωση των
αποκαταστάσεων είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ενίσχυση του αισθητικού αποτελέσματος, επομένως θα συζητηθεί λεπτομερώς.
Συμπερασματικά, σκοπός αυτού του πρακτικού σεμιναρίου είναι η ενσωμάτωση σύγχρονων μεθόδων και υλικών με γνώση και σεβασμό στο βιολογικό περιβάλλον της στοματικής κοιλότητας.

Φώφη Καμποσιώρα DDS, MSc, PhD, FICD

Η Φώφη Καμποσιώρα έχει ειδικευθεί στην Προσθετική και σήμερα κατέχει τη θέση της Επίκουρης Καθηγήτριας στην Προσθετική στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ Έλαβε πτυχίο Οδοντιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε Ειδικότητα Προσθετικής και Master of Science από το University of North Carolina at Chapel Hill, ΗΠΑ όπου και δίδαξε για ένα χρόνο. Στη συνέχεια έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα τελευταία 20 χρόνια διδάσκει Ακίνητη και Κινητή Προσθετική σε Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό επίπεδο και παράλληλα διεξάγει έρευνα στην Προσθετική σε τομείς που αφορούν την κλινική έρευνα, τα βιοϋλικά και την αισθητική οδοντιατρική. Έχει δημοσιεύσει πάνω
από 70 επιστημονικές εργασίες και έχει λάβει σημαντικά βραβεία.

Έχει δώσει διαλέξεις και επιστημονικές παρουσιάσεις σε πάνω από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο και έχει οριστεί ως κριτής για πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι Certified Prosthodontist από την Ευρωπαϊκή Προσθετική Εταιρεία (EPA). Είναι Opinion Leader για εταιρείες οδοντιατρικών υλικών και εμφυτευμάτων.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο από το 1995 αποκλειστικά για προσθετική, αισθητική οδοντιατρική και εμφυτεύματα. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Προσθετικής Εταιρείας (EPA) της οποίας θα είναι Πρόεδρος το 2020 και κατέχει την θέση του Ταμία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας.